duminică, 16 ianuarie 2011

Vand terenuri in jud Constanta ,sau schimb cu autoturism

Vand 970 mp teren intravilan in localitatea Vadu-Corbu,deschidere 25 ml,utilitati,aproape de mare...pret 45 euro/mp
Vand 2 ha teren in Vadu,parcela 159,cu cadastru si intabulare,aproape de padure si de lacul Sinoie,plaja la 2 km,ideal parcelare,zona splendida...pret 4 euro/mp neg.
Vand 4,5 ha teren etravilan in Istria,intre movile,aproape de lac si Cetatea Histria,deschidere 76ml..pret 1 euro/mp
Vand 1 ha teren in Corbu,parcela A168,acte in regula -pret 4 euro/mp
Vand 1600 mp cu cadastru si intabulare,intre lacul Histria si Lacul Nuntasi,aproape de soseaua principala ce duce spre cetate..pret 3500 euro sau schimb cu autoturism
Vand 2 ha teren extravilan in spatele fostului Ias M Kogalniceanu,deschidere 56ml.lipit de intravilan,posibilitate de parcelare,cartier rezidential in zona...pret 8 euro/mp
Vand 406 mp in Techirghiol,pret 3000 euro.
Vand lot de 500 mp in Agigea -10000 euro
Pt alte oferte accesati http://www.agentiaelleneda.ro/ ,podgoriavranceana.blogspot.com sau pe agentiaelleneda@gmail.com

luni, 10 ianuarie 2011

Subventii de 200 lei/ha in viticultura

Proprietarii de vita-de-vie nobila vor primi anul viitor bonuri valorice de 200 lei/hectar pentru cumpararea de substante destinate combaterii bolilor la aceste culturi, suprafata maxima pentru care se acorda subventia fiind de 100.000 hectare. Suma alocata la nivelul intregii suprafete se ridica la 20 milioane de lei, in crestere cu 5 milioane de lei fata de acest an, informeaza Ministerul Agriculturii. (M.D.)

Sectorul viticol-singurul care absoarbe toti banii europeni

Un succes în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene îl înregistrează sectorul vitivinicol. Viticultura autohtonă se află într-un proces de transformare, pachetul financiar acordat de Uniunea Europeană (UE) stând la baza acestui lucru, scrie Bursa.
“România este singura ţară care a absorbit în proporţie de 100% banii pe care ni-i oferă UE. Pachetul financiar comunitar depăşeşte 42 milioane de euro, iar noi folosim, anual, tot bugetul repartizat domeniului vitivinicol”, ne-au declarat reprezentanţii Ministerului Agriculturii.
Ca urmare a aprobării de către Comisia Europeană a programelor de sprijin, măsurile de care beneficiază viticultorii români sunt restructurarea şi reconversia podgoriilor, asigurarea recoltei, utilizarea mustului de struguri concentrat şi/sau concentrat rectificat, precum şi promovarea vinurilor pe pieţele ţărilor terţe. Astfel, anual, au fost aprobate circa 150 de proiecte de reconversie, restructurare şi modernizare. “Utilizând finanţarea europeană, am reuşit să absorbim toată cererea de proiecte”, ne-au mai spus sursele citate.

Viticultorii pot dormi linistiti:ii asteapta un an bun

Profitul celor care se ocupa de podgorii deja faimoase atat in tara, cat si peste hotare, va creste si mai mult in 2011 datorita clientilor care devin din ce in ce mai exigenti in privinta bauturilor alcoolice pe care le consuma.
Desi pare greu de crezut, romanii incep sa renunte la bere in favoarea vinului de calitate si prefera din ce in ce mai mult sa consume vinuri albe, demiseci. Astfel, tot mai putini romani cumpara "tarii" ieftine de la magazinul de cartier, alegand in schimb sa inceapa masa cu un pahar de sampanie sau de vin de calitate.


Vinul alb sec joaca rolul unui bun aperitiv deoarece stimuleaza papilele gustative. Vanzarile la vin alb au crescut semnificativ in ultimii ani datorita unui marketing intensiv dus in aceasta directie si a unei "educatii" realizate de media prin diferite mijloace de promovare si informare.
Astazi romanii beau peste 27 de litri de vin anual pe cap de locuitor. Vinul alb se situeaza in topul preferintelor, iar cei care inainte consumau cantitati semnificative de bere, prefera acum sa aleaga vinul roze. Piata incepe sa fie dominata de vinurile seci si demiseci raspunzand astfel unei cereri in crestere.
Consumatorul devine din ce in ce mai exigent si incepe sa faca diferenta intre un vin de calitate si unul obisnuit. In aceasta perioada, cei mai multi romani sunt inca in perioada de testare, alegand sa consume vinuri dulci, demidulci sau seci, formandu-si ulterior o varianta preferata.
Anul trecut nu au fost inregistrate scaderi chiar daca a fost un an de criza, semn ca cei care consuma vinuri de calitate stiu ca merita sa plateasca acelasi pret mentinut de firmele producatoare. Cele mai apreciate vinuri care se vand la raft par sa fie cele din zona Banatului.
Producatorii pot dormi linistiti deoarece ii asteapta vremuri bune. Odata cu obtinerea unui profit semnificativ, viticultorii reusesc sa obtina cu succes medalierea acestor vinuri in alte tari din Europa. Daca in primii ani dupa comunism, piata vinurilor incerca sa iasa din nou la suprafata, astazi aceasta ocupa deja un loc solid in economie si are siguranta unui viitor extrem de profitabil.

Atractii Turistice -Panciu

Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.

Postări populare

http://www.sfi4.com/12252119/FREE

Arhiva postari

POTGORIA VRANCEANA-PANCIU

www.aaz.ro

Va place acest blog?

Powered By Blogger