marți, 15 februarie 2011

10 lucruri interesante despre viticultura

Stiai ca primele dovezi legate de viticultura resprezinta niste podgorii fosilizate de acum 60 milioane de ani? Potrivit istoricilor, primele podgorii au existat pe langa Marea Caspica si in Mesopotamia, in zona Iranului de astazi. Iata si alte lucruri pe care nu le stiai despre viticultura:


1 Prima atestare scrisa despre viticultura apare in Biblie, in Vechiul Testament, unde se povesteste ca Noe avea o podgorie si facea vin.

2 Viticultura reprezentat o ocupatie importanta pentru greci, vinul fiind unul dintre articolele principale folosite in comert.


3 Egiptenii se ocupau cu viticultura inca din anii 2700 i.e.n. In aceasta zona au fost descoperite primele recipiente in care era pastrat vinul iar istoricii au concluzionat ca egiptenii aveau cunostinte despre temperatura si fermentarea vinului.


4 Vinul era considerat o bautura superioara, doar preotii si regii aveau acces la el, in timp ce clasele inferioare beau bere.


5 Hippocrate obisnuia sa prescrie foarte des vin bolnavilor.


6 In zona de vest a Europei, dezvoltarea viticulturii se datoreaza romanilor. Acestia detineau cunostinte legate de soiurile de struguri, bolile care atacau vita de si tipurile de sol unde aceasta se dezvolta mai bine.


7 Descoperirile arheologice si arata ca viticultura a fost practicata pe teritoriul tarii noastre de acum 4000 de ani.


8 Romania, alaturi Franta, Italia, Germania si Spania este una din tarile de origine a vitei de vie din Europa.

9
In urma cu circa 10 ani vinurile biodinamice au inceput sa fie considerate o revelatie in domeniul viticulturii, criticata de multi dar apreciata de altii. Pentru producerea vinurilor biodinamice se tine cont de factori precum conditiile ecologice, comportamentul insectelor si animalelor, influenta astrelor.

10
In Canada exista un vin denumit „vin de gheata” pentru ca este realizat din struguri culesi dupa ce temperatura atinge - 8o -10o C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea d-tra conteaza.

Atractii Turistice -Panciu

Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.

Postări populare

http://www.sfi4.com/12252119/FREE

Arhiva postari

POTGORIA VRANCEANA-PANCIU

www.aaz.ro

Va place acest blog?

Powered By Blogger