miercuri, 29 februarie 2012

Vinul poate proteja de dementa

   
Vinul poate proteja de dementaFoto: TheDailyGreen
Vinul poate intarzia declinul functiilor cognitive si poate proteja de dementa, daca este baut in cantitati moderate, arata un studiu.
Cercetatorii din Norvegia au analizat obiceiurile a peste 5.000 de persoane, bautoare sau nu, si au constatat ca amatorii de vin au rezultate mai bune la testele functiilor cognitive, informeaza WebMd.

La femei, spre exemplu, consumul de alcool era redus, fata de barbati, iar acestea aveau rezultate mai proaste la testele cognitive.

In cazul femeilor care consumau vin cel putin de patru ori la doua saptamani, rezultatele erau mai bune.

Cercetatorii sublinaiaza insa ca vinul ajuta functiile cognitive ale femeilor, pe cand barbatii pot beneficia de acelasi efect pozitiv si de la bere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea d-tra conteaza.

Atractii Turistice -Panciu

Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.

Postări populare

http://www.sfi4.com/12252119/FREE
Loading...
A apărut o eroare în acest obiect gadget

Arhiva postari

POTGORIA VRANCEANA-PANCIU

Curs Valutar BNR

www.aaz.ro

Va place acest blog?