Natura ne ofera multe bunataturi....
Dupa mai bine de un an in care am cautat informatii despre acest gen de activitate, am facut cursuri si am mers la schimburi de experienta, hotarasem ca trebuia sa schimbam ceva in viata noastra.
Inceputul fusese facut cu cativa ani in urma, cand am descoperit placerea de a ingriji de o gospodarie a bunicilor, in apropiere de Panciu, la aproximativ 27 km de Focsani. Era o varianta convenabila si rapida pentru sfarsituri de saptamana rurale. Ceva gratar, putin gradinarit si multe plimbari pe dealurile pline de vii din spatele curtii.
Copiii umblau in fiecare vara desculti prin praf, iarba si pe malul bolovanos al Zabrautului, se catarau in toti pomii, alergau pe terenul de sport sau se jucau cu caprele legate in curtea scolii. Noi am reparat gardul, am taiat pomii uscati si am plantat altii, ne-am facut propria gradina de legume, am pus muraturi si ne-am facut singuri vinul.
Acum, dupa aproape 4 ani, avem o gradina frumoasa, o mica livada, cateva ha de vie, o plantatie tanara de coacaze , zmeura si mure, iepuri,pui,curci,porci si o pisica.
Am facut ca ceea ce e pe langa noi sa ne reprezinte, sa ne placa si sa fie de calitate.
Nu folosim ingrasaminte chimice si nici insecticide, bazandu-ne doar pe metode traditionale de tratament pentru pomi si arbusti fructiferi sau vie, asa cum am mostenit de la bunici. Ne bucuram de tot ceea ce curata vecinii din grajduri, ii scapam de ceea ce ei considera o problema, iar gradina ne multumeste pentru acest lucru.
Suntem adeptii unui trai sanatos, cu tot ce presupune el: activitate cat mai multa in aer liber, hrana sanatoasa, timp suficient petrecut cu familia si prietenii.
Tot ce preparam: fructele obtinute din recolta proprie sau luate de la gospodarii din zona. Fara procesare industriala, fara chimicale, fara indulcitori sintetici. Doar lamai, menta din gradina, scortisoara sau pastai de vanilie. Si fructe sanatoase romanesti!
Fructe alese, spalate, curatate una cate una, fierte in sarje de maxim 4 kg.
Am inceput prin a reproduce retetele bunicilor: gem de prune moldovenesc, dulceata de cirese albe, suc de agurida si alte cateva, la care am avut norocul sa putem adauga o descoperire interesanta. O carte de bucate de prin anii 60, o enciclopedie despre posibilitatile de atunci de conservare. Cei care au citit o carte de bucate atat de veche, ma inteleg.
Ne-am bucurat ori de cate ori o bunica ne-a mai impartasit vreo reteta si asa am ajuns sa avem destule sortimente ambalate la borcan. La acestea se adauga siropurile, care au insemnat si ele destul de multa migala si atentie, si sa nu uitam sucul de struguri verzi (Suc de Agurida) specific zonei.
Fiecare borcan obtinut este o satisfactie, nu un produs de masa!
Ne-am inspirat putin din stilul francez al unor maitre confiturier, pentru ca ne-a placut maniera lor de a lucra in familie si de a adauga si ceva valoare estetica produselor lor.
Asa ca, mi-ar placea ca si noi, odata, sa devenim maestri dulcetari!
Vin de masa varsat, alb si rosu,natural: feteasca, riesling, si aligote,ottonel,merlot,cabernet,traminer, in Panciu, jud. Vrancea. Vinul este echilibrat, cu prospetime caracteristica in care se recunoaste, inconfundabil, aroma primara a strugurilor. Se recomanda servirea la 8-10 grd, cu preparate pe baza de peste, fructe de mare, carne alba si branzeturi. Pentru detalii si comenzii ne puteti contacta la 0754524908 sau email podgoriavranceana@yahoo.com
sâmbătă, 1 februarie 2014
Natura ne ofera multe beneficii...
Natura ne ofera multe bunataturi....
Dupa mai bine de un an in care am cautat informatii despre acest gen de activitate, am facut cursuri si am mers la schimburi de experienta, hotarasem ca trebuia sa schimbam ceva in viata noastra.
Inceputul fusese facut cu cativa ani in urma, cand am descoperit placerea de a ingriji de o gospodarie a bunicilor, in apropiere de Panciu, la aproximativ 27 km de Focsani. Era o varianta convenabila si rapida pentru sfarsituri de saptamana rurale. Ceva gratar, putin gradinarit si multe plimbari pe dealurile pline de vii din spatele curtii.
Copiii umblau in fiecare vara desculti prin praf, iarba si pe malul bolovanos al Zabrautului, se catarau in toti pomii, alergau pe terenul de sport sau se jucau cu caprele legate in curtea scolii. Noi am reparat gardul, am taiat pomii uscati si am plantat altii, ne-am facut propria gradina de legume, am pus muraturi si ne-am facut singuri vinul.
Acum, dupa aproape 4 ani, avem o gradina frumoasa, o mica livada, cateva ha de vie, o plantatie tanara de coacaze , zmeura si mure, iepuri,pui,curci,porci si o pisica.
Am facut ca ceea ce e pe langa noi sa ne reprezinte, sa ne placa si sa fie de calitate.
Nu folosim ingrasaminte chimice si nici insecticide, bazandu-ne doar pe metode traditionale de tratament pentru pomi si arbusti fructiferi sau vie, asa cum am mostenit de la bunici. Ne bucuram de tot ceea ce curata vecinii din grajduri, ii scapam de ceea ce ei considera o problema, iar gradina ne multumeste pentru acest lucru.
Suntem adeptii unui trai sanatos, cu tot ce presupune el: activitate cat mai multa in aer liber, hrana sanatoasa, timp suficient petrecut cu familia si prietenii.
Tot ce preparam: fructele obtinute din recolta proprie sau luate de la gospodarii din zona. Fara procesare industriala, fara chimicale, fara indulcitori sintetici. Doar lamai, menta din gradina, scortisoara sau pastai de vanilie. Si fructe sanatoase romanesti!
Fructe alese, spalate, curatate una cate una, fierte in sarje de maxim 4 kg.
Am inceput prin a reproduce retetele bunicilor: gem de prune moldovenesc, dulceata de cirese albe, suc de agurida si alte cateva, la care am avut norocul sa putem adauga o descoperire interesanta. O carte de bucate de prin anii 60, o enciclopedie despre posibilitatile de atunci de conservare. Cei care au citit o carte de bucate atat de veche, ma inteleg.
Ne-am bucurat ori de cate ori o bunica ne-a mai impartasit vreo reteta si asa am ajuns sa avem destule sortimente ambalate la borcan. La acestea se adauga siropurile, care au insemnat si ele destul de multa migala si atentie, si sa nu uitam sucul de struguri verzi (Suc de Agurida) specific zonei.
Fiecare borcan obtinut este o satisfactie, nu un produs de masa!
Ne-am inspirat putin din stilul francez al unor maitre confiturier, pentru ca ne-a placut maniera lor de a lucra in familie si de a adauga si ceva valoare estetica produselor lor.
Asa ca, mi-ar placea ca si noi, odata, sa devenim maestri dulcetari!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Atractii Turistice -Panciu
Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.
Postări populare
-
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a fost prelungit, pana la data de 20 septembrie, termenul limita pan...
-
Substantele din struguri Strugurii contin potasiu, care ajuta la eliminarea surplusului de apa din celule. Acizii si enzimele din str...
-
In Vrancea, pe zeci de kilometrii, nu vezi altceva decat vita de vie ruginie si struguri cu tenta de chihlimbar. In Vrancea, istoria viei...
-
Vinul casei,o savoare pe gustul tuturor!Vand vin alb si rosu varsat, 100% natural ,podgoria Panciu-Vrancea. Vin alb din soiuri-Feteasca ,A...
-
Comisia Europeană a majorat cu 80 la sută cota de export a vinurilor moldovenești pentru anul 2011 în regimul preferințelor autonome. Astfel...
-
Feteasca alba este un vechi soi romanesc, prezent de foarte mult timp in cultura si bine adaptat conditiilor de clima din podgoriile tari...
-
Ai citit in multe materiale ca fructele sunt foarte importante pentru sanatatea ta, insa nu prea ai luat in considerare si strugurii? Acum...
-
Creata (Riesling de Banat) - produce struguri uni sau birpati, de marime mica-mijlocie, de forma cilindro-conica, boabe asezate dens pe c...
-
In fiecare zi suntem bombardati cu mesaje - adesea conflictuale - despre vinul rosu. Vestea ca acest ...
-
Vinul casei,o savoare pe gustul tuturor! La multi ani tuturor...sa va aduca noul an numai bucurii si impliniri si nu in ultimul rand multa,...
http://www.sfi4.com/12252119/FREE
Arhiva postari
-
In Vrancea, pe zeci de kilometrii, nu vezi altceva decat vita de vie ruginie si struguri cu tenta de chihlimbar. In Vrancea, istoria viei...
-
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a fost prelungit, pana la data de 20 septembrie, termenul limita pan...
-
Va doresc un weekand reusit si sa aveti parte de tot ce este mai frumos...
-
Vand sau schimb teren in Jud Constanta,in suprafata de 1 ha in apropierea lacurilor Histria,Sinoe si Nuntasi...aproape de Cetatea Histria si...
-
Substantele din struguri Strugurii contin potasiu, care ajuta la eliminarea surplusului de apa din celule. Acizii si enzimele din str...
POTGORIA VRANCEANA-PANCIU
Va place acest blog?
Etichete
- acidul tartric (1)
- aditivii din vin (2)
- agenti de limpezire a vinului (1)
- ce este vinul (1)
- cum se obtin vinurile (1)
- drojdii (1)
- emulgatorii din vin (1)
- sulfati (1)
- sulfitii (1)
- Tags: acidul malic (1)
- taninuri (1)
- vinuri (1)


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Parerea d-tra conteaza.