joi, 2 decembrie 2010

Fondurile europene au salvat viticultura romaneasca

In conditiile in care sunt numeroase dezbaterile pe tema gradului scazut de atragere a banilor europeni, exista sectoare pe care fondurile Uniunii Europene le-au salvat.
Este cazul viticulturii, unde producatorii de vin spun ca fondurile europene i-au ajutat, avand in vedere ca pentru infiintarea unui hectar de vie costurile se ridica la circa 15.000 de euro si sunt mai greu de suportat in totalitate de investitori.

Domeniile viticole Dr. Pusca au beneficiat de banii europeni inca de la infiintare. Cei patru actionari cu participatii egale, Aldea Adrian, Robert Vasilian, Netzer Aurel si Pusca Ion, au investit in 2007 peste 1 milion de euro in amenajarea si plantarea a 132 de hectare de vita de vie in comuna Pestera, judetul Constanta.

"Efortul financiar pentru a planta un hectar de vita de vie este deosebit. Domeniile viticole au luat nastere in vara lui 2007, terenurile au fost luate in concesiune, iar soiurile de vita de vie au fost aduse din Franta si Romania. Investitiile s-au ridicat pana acum la peste 1 milion de euro plus contributia europeana", spune Ion Pusca, actionar al Domeniile viticole Dr. Pusca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea d-tra conteaza.

Atractii Turistice -Panciu

Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.

Postări populare

http://www.sfi4.com/12252119/FREE
Loading...
A apărut o eroare în acest obiect gadget

Arhiva postari

POTGORIA VRANCEANA-PANCIU

Curs Valutar BNR

www.aaz.ro

Va place acest blog?