joi, 2 decembrie 2010

UE a mărit cu 80% cota de export pentru vinurile moldovenești

Comisia Europeană a majorat cu 80 la sută cota de export a vinurilor moldovenești pentru anul 2011 în regimul preferințelor autonome. Astfel, Republica Moldova va putea să exporte 1,5 milioane de decalitri de vin la anul viitor.

Totodată, Comisia Europeană a extins aplicarea Preferinţelor Comerciale Autonome până în anul 2015. Companiile moldovenești vor avea dreptul să exporte 1,8 milioane de decalitri în 2012, iar pentru anii 2013-2015 cota de export în UE va fi de 2,4 milioane de decalitri de vin.

Au fost majorate și cotele la exportul de cereale, orz și porumb cu 5 mii tone anual. Astfel, către anul 2015 cota de export a acestor produse va fi de până la 50 mii tone.

Decizia urmează a fi confirmată de Consiliul Uniunii Europei şi Parlamentul European.

Preferinţelor Comerciale Autonome au fost acordate Republicii Moldova începând cu 1 martie 2008, cu scopul liberalizării comerţului cu UE şi asigurarării premiselor pentru crearea unui mediu favorabil economic şi atragerii investiţiilor. Astfel, Moldova a obţinut cote la export fără achitarea taxelor la o listă de produse precum zahăr alb, vinuri, grâu etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea d-tra conteaza.

Atractii Turistice -Panciu

Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.

Postări populare

http://www.sfi4.com/12252119/FREE

Arhiva postari

POTGORIA VRANCEANA-PANCIU

www.aaz.ro

Va place acest blog?

Powered By Blogger