joi, 2 decembrie 2010

Fonduri europene pentru via Moldovei

Banca de Investiţii a Consiliului Europei va acorda Moldovei 75 de milioane de euro pentru implementarea Programului de revitalizare a complexului vitivinicol. Semnarea acordului este preconizată pentru 18 noiembrie, a anunţat într-o conferinţă de presă ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Valeriu Cosarciuc.
Potrivit ministrului, eliminarea barierelor la export, crearea unui climat de afaceri şi investiţional favorabil în sectorul agricol, a fost preocuparea principală a ministerului pe parcursul acestui an.
S-a reuşit eliminarea Mărcii de stat la producţia destinată exportului, ceea ce a dus la scutirea agenţilor economici de plata a circa 30 de milioane de lei anual. A fost scoasă restricţia la exportul distilatelor de vin şi divinurilor în vrac, fapt care a favorizat sporirea volumelor de export cu 2,5 milioane de dolari. De asemenea, au fost simplificate procedurile de certificare a strugurilor din soiurile tehnice, a fost anulată plata agenţilor economici pentru revitalizarea viticulturii.
Ministrul agriculturii şi industriei alimentare a menţionat şi unele acţiuni întreprinse în vederea educării culturii consumului de vin pe piaţa autohtonă, prin renunţarea la băuturi alcoolice tari şi bere de import. „În prima jumătate a anului curent exportul de vinuri s-a majorat cu 45 la sută faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Şi chiar dacă lunile august-septembrie au fost marcare de unele tensiuni la exportul de vinuri pe piaţa rusă, exporturile nu s-au redus simţitor, fiind mai mari decât cele înregistrate în 2009. Noi am lucrat pentru diversificarea pieţelor de export, prin organizarea acţiunilor ample de promovare în Estonia, Slovenia, Olanda, Belarus, Cehia”, a mai spus oficialul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea d-tra conteaza.

Atractii Turistice -Panciu

Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.

Postări populare

http://www.sfi4.com/12252119/FREE
Loading...
A apărut o eroare în acest obiect gadget

Arhiva postari

POTGORIA VRANCEANA-PANCIU

Curs Valutar BNR

www.aaz.ro

Va place acest blog?