Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - APIA informează că cererile de solicitare a ajutorului de stat în agricultură privind plata primelor de asigurare se depun, până la data de 31 octombrie 2011 inclusiv, la centrele APIA judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti.
Ajutorul de stat se referă la poliţele de asigurare încheiate cu societăţile de asigurare-reasigurare plătite, pentru culturile înfiinţate în primăvara anului 2011 (plantaţii de pomi, arbuşti fructiferi, de hamei şi de vii – cu excepţia soiurilor de struguri pentru vin care beneficiază de sprijin conform OMADR nr. 756/2008).
Conform H.G. nr. 756/2010, cu modificările şi completările ulterioare, ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a unei cote procentuale din costul primelor de asigurare plătite de către producătorii agricoli, după cum urmează:
- 70% pentru poliţele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale;
- 50% pentru poliţele care prevăd acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, precum şi a altor pierderi cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile şi/sau a pierderilor cauzate de boli ale animalelor ori ale plantelor sau de infestări parazitare.
Beneficiarii ajutorului de stat sunt întreprinderile mici şi mijlocii care desfăşoară activitate în domeniul producţiei agricole primare, definite conform L 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare şi conform Regulamentului (CE) nr. 800/2008 al Comisiei, din 6 august 2008.
Cererile se depun însoţite de următoarele documente:
- centralizatoarele poliţelor de asigurare;
- dovadă cont activ trezorerie;
- declaraţia pe propria răspundere cu privire la încadrarea beneficiarului în una dintre categoriile: microîntreprindere sau întreprindere mică ori mijlocie;
- certificatul de înregistrare conţinând numărul de ordine din Registrul Comerţului şi codul unic de înregistrare atribuit de Ministerul Finanţelor Publice;
- poliţele de asigurare încheiate pentru culturile agricole, documentele de plată a primelor de asigurare aferente acestora;
- documentul din care să reiasă că obiectul de activitate îl constituie exploatarea terenurilor agricole;
- copia cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul respectiv, înregistrată la APIA, din care rezultă structura culturilor agricole.
Vin de masa varsat, alb si rosu,natural: feteasca, riesling, si aligote,ottonel,merlot,cabernet,traminer, in Panciu, jud. Vrancea. Vinul este echilibrat, cu prospetime caracteristica in care se recunoaste, inconfundabil, aroma primara a strugurilor. Se recomanda servirea la 8-10 grd, cu preparate pe baza de peste, fructe de mare, carne alba si branzeturi. Pentru detalii si comenzii ne puteti contacta la 0754524908 sau email podgoriavranceana@yahoo.com
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Atractii Turistice -Panciu
Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.
Postări populare
-
O diferențiere clară de începuturile acestuia. Undeva în anul 1730 a fost zărit primul om în această zonă. Este vorba de cel despre care Ado...
-
"O harta a vinurilor este ca o harta a fluviilor vii..." Regiunea PANCIU : Panciu, Paunesti, Pufesti, Tifesti, Ruginesti, Movil...
-
Vand casa complet renovata si imbunatatita.Toate de actualitate.Casa are 4 camere,baie,bucatarie.Anexa,si inca un corp nou construit din bc...
-
PANCIU (denumire de origine controlata Ordin 458/2003) Vinuri albe Fetească albă Sec / Demisec Fetească regală Sec Muscat Ottonel Sec /...
-
Acest film este atat de grozav!
-
Guvernul a decis: vezi cine NU plateste impozit in Agricultura
-
PRODUCATOR DIRECT VAND VIN VRAC DIN ZONA VRANCEI, SOIURI NOBILE: REISLING, ALIGOTE, CABERNET SAUVIGNION , MERLOT IN CANTITATI MARI. PRET 5 ...
-
Prima dovada a existentei strugurilor o reprezinta niste podgorii fosilizate de acum 60 milioane de ani; iar prima atestare scrisa avand leg...
http://www.sfi4.com/12252119/FREE
Arhiva postari
-
Care sunt documentele fiscale necesare la vânzarea produselor agricole
-
Creata (Riesling de Banat) - produce struguri uni sau birpati, de marime mica-mijlocie, de forma cilindro-conica, boabe asezate dens pe c...
-
Particular,vand iepuri belgieni in varsta de 9 luni.Sant blanzi,superbi,ajung la greutate de 8-10kg daca sant bine intretinuti.Sa...
-
Pozitia geografica a Romaniei cat si relieful sau deosebit de variat, cu numeroase siruri de dealuri si coline orientate de la Nord spre Sud...
-
A - Aligote , vin obtinut din soiuri de struguri cu acelasi nume, originar din Franta. Datorită capacitătii sale de-a acumula, în unele mic...
POTGORIA VRANCEANA-PANCIU
Va place acest blog?
Etichete
- acidul tartric (1)
- aditivii din vin (2)
- agenti de limpezire a vinului (1)
- ce este vinul (1)
- cum se obtin vinurile (1)
- drojdii (1)
- emulgatorii din vin (1)
- sulfati (1)
- sulfitii (1)
- Tags: acidul malic (1)
- taninuri (1)
- vinuri (1)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Parerea d-tra conteaza.