miercuri, 18 ianuarie 2012

Examinarea gustativa

Examinarea gustativa

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. ImprimareEmail
Gustul vinului rezulta din combinatia celor patru gusturi de baza - dulce, acru, sarat, amar spre deosebire de mirosuri care sunt infite. Nu se poate face o delimitare in gust si miros datorita impresiei retonazale, de aceea o serie de mirosuri sunt judecate ca gusturi.
examinarea gustativaTehnic, se ia o cantitate potrivita de vin in gura astfel incat sa poata veni in contact cu intrega cavitate bucala. Vinul odata ajuns in gura trebuie plimbat si “pipait” astfel incat sa-i simtim fluiditatea, onctuozitatea si catifelarea. Nu este lipsita de importanta durata mentinerii in gura, care nu va fi mai putin de 4-5 sec., dar nu va depasi 10-12 sec.
Dupa eliminarea vinuli din gura senzatiile gusto-olfactive mai persista o perioada. In functie de acesta perioada, care poate fi masurata cu cronumetrul, vinurile au fost impartite in vinuri scurte (4 sec.), vinuri de lungime mijlocie (5-8 sec.), si vinuri lungi (peste 9 sec.). Persistentei acestor senzatii i s-a stabilit si o unitate de masura denumita caudalie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea d-tra conteaza.

Atractii Turistice -Panciu

Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.

Postări populare

http://www.sfi4.com/12252119/FREE

Arhiva postari

POTGORIA VRANCEANA-PANCIU

www.aaz.ro

Va place acest blog?

Powered By Blogger