miercuri, 18 ianuarie 2012

Examinarea olfactiva

Apreciereea mirosului se face pe doua cai:
  1. Examinarea olfactiva directa sau calea nazala prin mirosirea vinului din pahar, care se poate face in doua moduri:Examinarea olvactiva
    1. Fara agitare, cand se duce paharul la nas se inspira si se retine impresia olfactiva. Trebuie avut in vedere ca mirosul este simtul care oboseste cel mai repede si de aceea se fac pauze de 10-15 sec dupa fiecare inspiratie.
    2. Mirosit cu agitare. In acest caz pentru a stimula volatilizarea compusilor de aroma paharul se roteste si/sau se incalzeste in mana inspirindu-se apoi imediat, completandu-se astfel impresia olfactiva.
    Cu ceasta metoda de exprimare vom aprecia: caliatea, intensitatea si persistenta mirosului.
  2. Examinarea olfactiva indirecta, calea bucala sau retronazala - se iau 1-2 ml vin si se plimba prin toata gura dupa care se inghite si se trage putin aer. in acest mod vinul incalzit in gura va pune in libertate substante mai greu volatile care ajung retronazal in fosele nazale si completeaza impresia olfactiva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea d-tra conteaza.

Atractii Turistice -Panciu

Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.

Postări populare

http://www.sfi4.com/12252119/FREE
Loading...
A apărut o eroare în acest obiect gadget

Arhiva postari

POTGORIA VRANCEANA-PANCIU

Curs Valutar BNR

www.aaz.ro

Va place acest blog?