Servirea vinului. Vinul alb, daca nu a fost tinut la rece, raciti-l aproximativ 15 minute in apa cu gheata sau intr-o frapiera cu gheata sfaramata. Vinul alb sec si sampania trebuie servite la o temperatura de aproximativ 10 °C, iar vinurile pentru desert trebuie servite mai reci, aproximativ 4 – 5 °C. Aroma vinurilor rosii noi este pusa mai bine in valoare daca le decantati timp de cel putin o ora inainte de masa. In schimb vinurile mature se decanteaza imediat inainte de a fi servite. Destupati sticla si „aerisiti” vinurile noi timp de cateva ore, iar pe cele mature aproximativ o ora.
Consumatorii buni cunoscatori ai vinurilor si foarte pretentiosi, servesc vinurile vechi de Bourgogne, Cȏtes du Rȏhne si Chianti la 18 °C, cele mai multe vinuri rosii de Bordeaux la 16 °C, vinul rosu nou de Bourgogne la 14 °C, iar Beaujolais la 11 °C.
Consumatorii buni cunoscatori ai vinurilor si foarte pretentiosi, servesc vinurile vechi de Bourgogne, Cȏtes du Rȏhne si Chianti la 18 °C, cele mai multe vinuri rosii de Bordeaux la 16 °C, vinul rosu nou de Bourgogne la 14 °C, iar Beaujolais la 11 °C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Parerea d-tra conteaza.