Intrebarea din titlu poate parea usor retorica, deoarece nu cred ca exista persoana in lumea civilizata, care sa nu stie macar simplul fapt ca vinul este o bautura produsa din suc de struguri fermentat. Un enunt cat se poate de banal, insa este aproape incredibil fenomenul prin care aceasta „zeama fermentata” se poate transforma in stiluri si tipuri atat de diferite de lichid: de la cele sprintare si acide, pana la cele puternice, intense, dense si mature, de la cele de culoare albtransparent, pana la cele rosiicaramizii, chiar indigo. Fie ca vorbim despre vinuri linistite sau efervescente, despre seci-astringente sau dulci-licoroase, toate pleaca de la acelasi element primar: mustul strugurilor. Insa, cea mai importanta caracteristica a vinului – trasatura prin care se deosebeste de toate celelalte tipuri de bauturi – este aceea ca, in conditii propice, vinul nu numai ca poate fi pastrat timp de zeci de ani, dar are si capacitatea de a evolua. Nimic din ceea ce consuma omul nu poate ajunge la astfel de performante in timp, fara sa se transforme in ceva daunator. Deci, ce este vinul?
Foarte multi oameni iubesc vinul, insa stiu cu adevarat ce reprezinta acesta? Dupa cum am mai spus, cea mai simpla definitie a acestuia este „suc de struguri fermentat”, insa, dincolo de aceasta formulare, mai exista cateva elemente distincte, chiar si la cele mai banale vinuri. Degustarea unei sticle de vin reprezinta un lucru simplu, intelegerea acestuia este insa un lucru ceva mai complicat. In principiu, vinul este compus din apa, alcool, compusi aromatici, acizi si taninuri. Portalul Snooth.com a realizat o trecere in revista a acestor compu si ai vinului, a rolului si originii acestora, concluziile trase fiind pe alocuri surprinzatoare.
Vin de masa varsat, alb si rosu,natural: feteasca, riesling, si aligote,ottonel,merlot,cabernet,traminer, in Panciu, jud. Vrancea. Vinul este echilibrat, cu prospetime caracteristica in care se recunoaste, inconfundabil, aroma primara a strugurilor. Se recomanda servirea la 8-10 grd, cu preparate pe baza de peste, fructe de mare, carne alba si branzeturi. Pentru detalii si comenzii ne puteti contacta la 0754524908 sau email podgoriavranceana@yahoo.com
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Atractii Turistice -Panciu
Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.
Postări populare
-
O diferențiere clară de începuturile acestuia. Undeva în anul 1730 a fost zărit primul om în această zonă. Este vorba de cel despre care Ado...
-
"O harta a vinurilor este ca o harta a fluviilor vii..." Regiunea PANCIU : Panciu, Paunesti, Pufesti, Tifesti, Ruginesti, Movil...
-
Vand casa complet renovata si imbunatatita.Toate de actualitate.Casa are 4 camere,baie,bucatarie.Anexa,si inca un corp nou construit din bc...
-
PANCIU (denumire de origine controlata Ordin 458/2003) Vinuri albe Fetească albă Sec / Demisec Fetească regală Sec Muscat Ottonel Sec /...
-
Acest film este atat de grozav!
-
Guvernul a decis: vezi cine NU plateste impozit in Agricultura
-
PRODUCATOR DIRECT VAND VIN VRAC DIN ZONA VRANCEI, SOIURI NOBILE: REISLING, ALIGOTE, CABERNET SAUVIGNION , MERLOT IN CANTITATI MARI. PRET 5 ...
-
Prima dovada a existentei strugurilor o reprezinta niste podgorii fosilizate de acum 60 milioane de ani; iar prima atestare scrisa avand leg...
http://www.sfi4.com/12252119/FREE
Arhiva postari
-
Care sunt documentele fiscale necesare la vânzarea produselor agricole
-
Creata (Riesling de Banat) - produce struguri uni sau birpati, de marime mica-mijlocie, de forma cilindro-conica, boabe asezate dens pe c...
-
Particular,vand iepuri belgieni in varsta de 9 luni.Sant blanzi,superbi,ajung la greutate de 8-10kg daca sant bine intretinuti.Sa...
-
Pozitia geografica a Romaniei cat si relieful sau deosebit de variat, cu numeroase siruri de dealuri si coline orientate de la Nord spre Sud...
-
A - Aligote , vin obtinut din soiuri de struguri cu acelasi nume, originar din Franta. Datorită capacitătii sale de-a acumula, în unele mic...
POTGORIA VRANCEANA-PANCIU
Va place acest blog?
Etichete
- acidul tartric (1)
- aditivii din vin (2)
- agenti de limpezire a vinului (1)
- ce este vinul (1)
- cum se obtin vinurile (1)
- drojdii (1)
- emulgatorii din vin (1)
- sulfati (1)
- sulfitii (1)
- Tags: acidul malic (1)
- taninuri (1)
- vinuri (1)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Parerea d-tra conteaza.