vineri, 26 noiembrie 2010

Soiuri de vita nobila pentru vinuri rosii

Babeasca neagraEste un soi romanesc foarte productiv, care se mai numeste Rara neagra sau Cracana. Strugurii sunt conici, ramurosi, cu boabele asezate rar. Boabele sunt rotunde turtite, cu pielita subtire, de culoare rosie inchis sau rosie verzuie. Poate fi cultivat in Moldova (Nicoresti) in judetele Galati, Vrancea, Iasi etc.

Cadarca
Strugurii sunt cilindrici sau cilindro-conici, cu boabe rotunde, negre albastrui. Da bune rezultate in zona de vest a tarii (podgoriile din Banat, judetele Arad (Minis) si Bihor.

Negru moale
Este un soi romanesc productiv. Strugurii sunt cilindrici sau cilindro-conici, cu boabele asezate foarte dens incat se deformeaza. Boabele sunt rotunde, cu pielita subtire, colorata negru-inchis si acoperita ou un stnat de pruina (ceara). Se recomanda pentru gospodariile din Oltenia si din zona Dragasani.

Negru virtos
Este un soi romanesc, tot asa de productiv. Strugurii sunt cilindrici sau cilindro-conici, cu boabe rotunde avind pielita groasa, colorata negru intens. Este indicat in aceleasi conditii ca si Negru moale.

Feteasca neagra
Strugurii sunt cilindrici si desi in boabe. Bobul este rotund, marunt, negru albastrui, cu pielita groasa. Se recomanda pentru zona de est a tarii (judetele Iasi, Galati, Bacau, precum si pentru zona Dealu Mare). Da productii ceva mai mici, dar din care se obtin vinuri superioare.

Pinot noir
Este un soi mai putin productiv. Strugurii sunt cilindrici, cu boabe dese. Bobul este sferic, negru, crocant, cu pielita groasa. Se poate cultiva cu rezultate mai bune in zona Aradului, la Dealu Mare precum si in Oltenia (Segarcea).

Merlot
Este un soi foarte valoros si foarte productiv. Strugurii sunt cilindro-conici, avand boabe dese. Bobul este sferic, negru, zemos, cu aroma discreta. Poate fi cultivat aproape in majoritatea gospodariilor (judetele lasi, Galati, Bacau, Vrancea, Buzau, in Dobrogea, Banat etc).

Cabernet Sauvignon
Este unul din cele mai valoroase soiuri pentru vinuri rosii. Strugurii au boabe mici, sferice, negre, zemoase, cu gust ierbos. Da vinuri de calitate foarte buna. Se indica pentru podgoriile Dealu Mare, Dragasani, Murfatlar, precum si pentru gospodariile din judetele Bacau, Vrancea, Galati, lasi, Vaslui etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea d-tra conteaza.

Atractii Turistice -Panciu

Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.

Postări populare

http://www.sfi4.com/12252119/FREE

Arhiva postari

POTGORIA VRANCEANA-PANCIU

www.aaz.ro

Va place acest blog?

Powered By Blogger