duminică, 28 noiembrie 2010

Drumul vinului Vrancea

Cunoscută drept “Ţara viei şi vinului”, Vrancea este judeţul cu cea mai mare suprafaţă cultivată cu viţă de vie, având un patrimoniu viticol de 27.639 ha, din care 85% în sectorul privat, reprezentând 11% din totalul terenului agricol al judeţului şi circa 10% din suprafaţa viticolă a României. Vrancea este lider naţional atât ca suprafaţă cât şi sub aspectul producţiei de struguri.
Datorită condiţiilor naturale favorabile, viile au un potenţial de producţie ridicat, astfel că viticultura reprezintă o ramură economică importantă a judeţului (30 – 40% din valoarea producţiei totale agricole a judeţului) şi o activitate în care este implicat o mare parte a populaţiei locale.
Vrancea deţine 3 podgorii, respectiv Panciu, Coteşti şi Odobeşti.
PODGORIA PANCIU este cea mai mare din judeţul Vrancea (9.500 ha) şi cuprinde trei centre viticole de importanţă naţională: Panciu, Ţifeşti şi Păuneşti.
Modul de obţinere a acestor produse vitivinicole poate fi observat şi se pot face degustări la combinatele de vinificaţie şi cramele din zonă:
Fabrica de şampanie S.C. Veritas Panciu S.A., cu Hrubele lui Ştefan cel Mare (sec. XIII);
Complexul de vinificaţie „Veritas” Panciu;
S.C. Veritas Panciu S.A – Staţia de vinificaţie şi Crama Fritzman;
S.C. Veritas Panciu S.A – Staţia de vinificaţie şi crama Răzoare;
S.C. Viticom Panciu S.R.L. – Staţie de vinificaţie şi cramă;
S.C. Bio S.R.L. (statie si crama);
puncte de lucru S.C. Vincon SA.
La Panciu se pot vizita:
Monumentul Eroilor (1916 – 1918) ;
Schitul Brazi;
Schitul „Sf. Ioan”;
Mormântul şi statuia scriitorului Ioan Slavici;
Hrubele lui Ştefan cel Mare;
Cimitirul ostaşilor germani.
La Ţifeşti se pot vizita: Cimitirul nemţesc Frunzoaica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea d-tra conteaza.

Atractii Turistice -Panciu

Primăria Oraşului Panciu implemetează, începând din 17.02.2011, Proiectul „Tradiţie şi Spiritualitate pănceană”- proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din oraşul Panciu, Judeţul Vrancea, Cod SMIS18649. Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului în oraşul Panciu prin intermediul promovării şi valorificării durabile, la nivel naţional, a potenţialului turistic cultural şi natural local, sporirea importanţei turismului şi culturii ca factori de creştere economică. Obiectivele specifice ale proiectului constau în promovarea obiectivelor turistice: Mănăstirea Brazi şi Paraclisul Schitului Brazi; Schitu „Sfântul Ioan Botezătorul”; Beciurile monumente de patrimoniu: Beciul Domnesc, Beciul Marin Ştefan, Beciul Vlădoianu; Meşteşugul vinului. Valoarea totală a proiectului este de 998.218,52 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni, începând cu 17.02.2011. Pentru amănunte legate de acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a proiectului: www.panciuturistic.ro pentru informaţii despre atracţiile turistice ale oraşului daţi click pe link-urile de mai jos.

Postări populare

http://www.sfi4.com/12252119/FREE

Arhiva postari

POTGORIA VRANCEANA-PANCIU

www.aaz.ro

Va place acest blog?

Powered By Blogger